Et barn er født på kirkebakkenSØR-SUDAN: Da borgerkrigen blusset opp, lot soknepresten i Don Bosco flyktningene slå seg ned på kirkebakken. Her har Cecilie funnet trygghet for seg selv og sine fem barn. Awe Andrea er født på flukt. (Foto: Erik Thallaug/Kirkens Nødhjelp)

Et barn er født på kirkebakken

Awe Andrea er født på flukt, lykkelig uvitende om konfliktene i Sør-Sudan og om faren som utkjemper noens krig et eller annet sted. Mamma Cecilies fang er hennes egen trygge, lille verden.

 

Da borgerkrigen i Sør-Sudan blusset opp, lot soknepresten i Don Bosco flyktningene slå seg ned utenfor kirken. I dag er de ni hundre mennesker som bor på kirkebakken, de aller fleste kvinner og barn. Kirkens Nødhjelp sikrer dem rent vann, hygieniske sanitærforhold og annen nødhjelp. Men stadig kommer flere til, nye flyktninger og barn født på flukt. Lille Awe Andrea er ett av dem.

 

Hun ble født i det samme teltet der ett av søsknene hennes døde for bare noen måneder siden. Moren Cecilie løfter henne varsomt opp, ammer og vugger babyen med bevegelsene til en sjubarnsmor. Hun forteller med den samme, rolige stemmen om krigens redsler, om den dramatiske flukten, tapet av to barn, om bekymringene og håpet for de fem barna som fortsatt lever.

 

–Det er ikke mye mat, og teltet er ikke tett. Men vi er vi er glade for å være i trygghet, og vi har rent

vann. Når krigen er over, kan vi starte på nytt.

 

Rent vann til 108 000
Siden jul i fjor har borgerkrigen i Sør-Sudan fordrevet 1,7 millioner mennesker. De fleste flyktningene bor ved FN-baser, i kirker eller under trær. Kirkens Nødhjelp har det siste året drevet en omfattende nødhjelpsinnsats i tillegg til det langsiktige arbeidet i Sør-Sudan.

 

Hittil er 80 vannpunkter rehabilitert, og 20 nye brønner er boret, hovedsakelig i tilknytning til leire og tilliggende lokalsamfunn. Det gir tilgang til rent vann for 108 000 personer. Kirkens Nødhjelp når ut til flyktningene med helsetjenester, telt, tepper, kokekar og hygieneartikler. Men fortsatt er de humanitære behovene enorme.

 

 

Gi trygghet til jul!

Kirkens Nødhjelp er vår menighets forlengede arm ut i verden. Gjennom dem kan vi gi husrom, rent vann og nødhjelp til barn som fødes inn i krig og kaos, enten det er i Sør-Sudan, Syria, Gaza eller Nord-Irak.

 

Dersom du tenker deg på julegudstjeneste denne julen, håper vi du vil støtte arbeidet vi gjør sammen med Kirkens Nødhjelp. Husk å ta med kontanter til kollekten – og vær med å gi trygghet i julegave til barna som trenger det aller mest!

Et barn er født på kirkebakkenTo år gamle Peter er ikke så glad for å bli vasket, men mamma Madelena vet at rent vann og god hygiene beskytter mot diarésykdommer som kolera. Kirkens Nødhjelp har boret én brønn innenfor leiren og én brønn til vertssamfunnet utenfor. I tillegg er det satt opp 12 toaletter og 12 bad, samt et anlegg for klesvask. (Foto: Erik Thallaug/Kirkens Nødhjelp)
Dagens Bibelord
Hva skjer i menigheten?
Søndag 28. april,
11:00 Gudstjeneste
i Helgen kirke.
Torsdag 2. mai,
17:30 SuperTorsdag
Velkommen til SuperTorsdag på Fredheim!
Lørdag 4. mai,
11:00 Lørdagsklubben
Vårtur til Blåbæråsen "Den store furua". Møt opp ved Helgen kirke kl 11.00. Ta med mat og drikke.
Søndag 5. mai,
11:00 Familiegudstjeneste
i Holla kirke.
Onsdag 8. mai,
11:00 Formiddagstreff
på Fredheim. Alle er hjertelig velkommen til et uformelt treff. Denne dagen er det gratis snitter, men du betaler 20 kr for kaffe/te. Vi sees.
14:30 Konfirmantsamling
på Fredheim. Tema: Bønn. Rød gruppe: kl 14.30-15.45 Blå gruppe: kl 16.00-17.15
19:00 Sinnsrogudstjeneste
Holla kirke Nattverd Kaffe og vafler fra kl 18.30 og etter gudstjenesten.
Torsdag 9. mai,
11:00 Gudstjeneste
i Romnes kirke. Felles for begge menighetene.
Onsdag 15. mai,
18:00 Konfirmantsamling
KONFIRMANTtreff i Seljord
Fredag 17. mai,
10:00 17.mai gudstjeneste
i Helgen kirke.
Powered by Cornerstone