Fasteaksjon 2018

Fasteaksjon 2018

Rent vann, solide doer og god hygiene til flyktninger er stikkordene når Kirkens Nødhjelp samler inn penger til årets fasteaksjon. Tirsdag 20. mars har innbyggerne i Nome muligheten til å gi sitt bidrag.

Aksjonen går av stabelen 20.mars. Da vil årets konfirmanter og andre frivillige aksjonere i Holla og Helgen. Vi håper du sørger for å ha kontanter tilgjengelig. Det er også mulig å betale med VIPPS. Nummeret står på bøssen.

I fjor kunne vi sende i underkant av 40 000 kr etter innsamlingen. Blir det mer dette året? Du avgjør!

De siste årene har rent vann vært formålet for fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp. Vi som bor i et land med rikelig med rent vann, har lett for å glemme at det å ha det slik, ikke er en selvfølge mange steder på kloden. Rent vann er helsebringende, og våre innsamlede midler skal brukes til å gi flere mennesker et bedre liv.

TA VEL IMOT BØSSEBÆRERNE NÅR DE RINGER PÅ HOS DEG DEN 20.MARS MELLOM KL 18.00 OG 20.00

 

Hver dag drikker millioner av mennesker skittent vann. Følgene kan være alvorlige sykdommer og i verste fall død. Alle mennesker har rett på rent vann, men for at det skal skje, trengs en innsats. Nettopp derfor deltar kirker over hele landet i Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon. Holla og Helgen menighet og Lunde og Flåbygd menighet er intet unntak. Her stiller konfirmanter og andre frivillige opp for å støtte opp under innsamlingsaksjonen.

Ja, vi elsker dette vannet

Årets fasteaksjon har fått den treffende tittelen «ja, vi elsker dette vannet.» Og for at rent vann skal bli en realitet er fasteaksjonen avhengig av støtten fra norske givere.

     - Pengene vi får inn gjennom Fasteaksjonen gir oss en økonomisk muskel som gjør det mulig for oss å reagere raskt når en krise oppstår, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland. Hun understreker videre viktigheten av rask innsats.

     -  Støtten fra det norske folk gjør at vi kan handle raskt og redde liv, sier hun.

 

Lang tradisjon

Årets aksjon er det den 51. i rekken der frivillige over hele landet samler inn penger ved å gå fra dør til dør eller arrangere ulike tilstelninger.

     - Også i år skal menighetene i Nome gjøre en innsats for Kirkens Nødhjelps arbeid. Det å gi av det man har og vise omtanke for andre, er viktige verdier for oss som kirke. Gjennom Fasteaksjonen får vi muligheten til å hjelpe medmennesker over hele verden forteller Ellen Grimstad Nilsen, aksjonsleder i Holla og Helgen menighet. Hun oppfordrer videre til å ta godt imot konfirmantene når de kommer. Har du ikke kontantene klare, er det også muligheter for å gi via Vipps eller SMS, avslutter hun.  

 Kristin E. Larsen og Ellen G Nilsen

Du kan lese mer om aksjonen på sida til Kirkens Nødhjelp

Se også Siste nytt i Kanalens nettside!


Publisert 15.mars 2018 av beritlia

Dagens Bibelord
Hva skjer i menigheten?
Søndag 16. Desember,
11:00 Gudstjeneste i Holla kirke
Velkommen til gudstjeneste ved Asgeir Sele. Nattverd.
17:00 Ekte jul i Holla kirke
Velkommen til julekonsert med Emil Solli-Tangen, Jan Birger Akerhaugen og Terje Meisingset.
Torsdag 20. Desember,
09:00 Skolegudstjeneste i Holla kirke
Skolegudstjeneste ved Leif Raustøl. (Barnetrinnet).
10:30 Skolegudstjeneste i Holla kirke
Skolegudstjeneste ved Leif Raustøl. (Ungdomstrinnet).
Mandag 24. Desember,
14:00 Familiegudstjeneste i Helgen kirke
Velkommen til familiegudstjeneste på julaften. Sokneprest: Leif Raustøl. Organist: Gunnhildur Baldursdottir. Sang ved Torey Lovisa Eytorsdottir.
16:00 Familiegudstjeneste i Holla kirke
Velkommen til familiegudstjeneste på julaften. Sokneprest: Leif Raustøl. Organist: Gunnhildur Baldursdottir. Sang ved Linda Thorstensen.
Tirsdag 25. Desember,
11:00 Høytidsgudstjeneste i Holla kirke
Velkommen til høytidsgudstjeneste 1. juledag. Sokneprest: Leif Raustøl. Organist: Gunnhildur Baldursdottir. Nattverd.
Onsdag 26. Desember,
11:00 Felles gudstjeneste på Nome sjukeheim
Velkommen til gudstjeneste 2. juledag. Felles for begge sokn. Sokneprest: Leif Raustøl. Organist: Gunnhildur Baldursdottir.
Tirsdag 1. Januar,
12:00 Høytidsgudstjeneste i Holla kirke
Velkommen til høytidsgudstjeneste 1. nyttårsdag. Sokneprest: Leif Raustøl. Organist: Gunnhildur Baldursdottir. Nattverd.
Søndag 6. Januar,
11:00 Familiegudstjeneste i Helgen kirke
Velkommen til familiegudstjeneste ved Leif Raustøl.
Powered by Cornerstone