"Julenatt" i Holla kirke

"Julenatt" i Holla kirke

I år som i fjor byr Cecilia Vennersten, Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen på stemningsfull julemusikk når de legger ut på sin turné «Julenatt» og besøker Holla kirke mandag 8. desember kl 17:30.

"Etter den varme mottakelsen fra presse og publikum i fjor, gleder vi oss veldig til å legge ut på ny julekonsertturné og besøke Holla kirke igjen", sier Gaute Ormåsen.

Det er tre rutinerte og samkjørte artister som sammen med pianist Trond Lien og saksofonist Frøydis Grorud (Begge kjent fra NRK-programmet Beat for beat) legger ut på julekonsertturné. "Med Trond og Frøydis med på laget føler vi virkelig at vi har fått musikere fra øverste hylle", sier Christian Ingebrigtsen. «Julenatt» starter turneen i Brumunddal kirke den 28. november og besøker til sammen 38 kirker over hele Øst-, Sør- og Vestlandet, før det hele avsluttes i Uranienborg kirke i Oslo den 22. desember.

De tre artistene kan fortelle at en del av repertoaret og låtvalget endres fra fjorårets konserter, men understreker at jul er tradisjon og at en del av både de norske og svenske julesangene alltid vil ha en naturlig plass på en julekonsert. De kan også fortelle at låtvalget vil spenne fra alt fra populærmusikk til klassisk. "Å skape julestemning gjennom musikk i vakre kirkerom er alltid hyggelig, og en veldig fin ramme å møte publikum i", avslutter Vennersten.

Samarbeid med Strømmestiftelsen
En del av overskuddet fra konsertene går til Strømmestiftelsens arbeid. Hjelp til selvhjelp er bærebjelken i stiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom. Strømmestiftelsen støtter opp om utdanning for å motivere utvikling av enkeltmennesker, lokalsamfunn og land – for å gi mennesker tro på at iherdig egeninnsats skaper varige resultater. Stiftelsen sikrer også lån, sparetiltak og forsikringsordninger gjennom mikrokreditt til idérike, fattige mennesker. Mikrokreditt ble viet stor oppmerksomhet da Nobels Fredspris 2006 gikk til Muhammad Yunus og Grameen Bank for nettopp denne typen hjelpearbeid.

Billetter til konserten kjøpes på billettservice.no eller på telefon 815 33 133.

Om artistene:

Cecilia Vennersten ble oppdaget i programmet Sikta mot stjärnorna. Sitt store gjennombrudd fikk hun i Melodifestivalen i 1995 med sangen Det vackraste, som også ble belønnet med den svenske musikkprisen Grammis for beste låt. Samme år kom hennes debutalbum Cecilia Vennersten som solgte til platina både i Sverige og Norge. Cecilia har gitt ut tre soloalbum, og har i de siste årene opptrådt stadig mer i Norge, både med julekonserter og sommershow.

Gaute Ormåsen startet sin sangkarriere da han kom på 2. plass i første utgaven av Idol. Han har gitt ut musikk både på norsk og engelsk og har solgt til gull og platina på flere av prosjektene. Gaute har de siste årene blant annet hatt stor suksess med julekonserter sammen med Cecilia Vennersten, han har deltatt i Melodi Grand Prix og turnert i norske kirker med sin egen salmekonsert Fra sjel til sjel.

Christian Ingebrigtsen har for lengst etablert seg som et av de mest suksessfulle og kjente navn innen norsk musikk, ikke minst gjennom pop-gruppen «A1». Han startet karrieren i 1996 på Paul McCartney's Liverpool Institute of Performing Arts, og har vært både låtskriver og produsent for en rekke andre artister, såvel som for seg selv. Hans solodebutalbum Take Back Yesterday solgte til platina i Norge. Christian har mottatt Brit Award og blitt Spellemannpris-nominert for sitt arbeid. I 2006 ga Christian ut Frelsesarméens juleplate, som solgte til gull. Som skuespiller har Christian blant annet hatt gjesterolle i den kritikerroste tv-serien The Young & Restless og rollen som Marius i Les Misérables på Oslo Nye.

Om musikerne:

Trond Lien (tangenter) er konsertens musikalske leder. Trond er for mange kjent som kapellmester i husbandet til NRK-programmet Beat for Beat. Han har medvirket i en rekke tv-produksjoner og konserter og har spilt med artister som Sissel Kyrkjebø, Secret Garden, Oslo Gospel Choir og Lionel Richie. Sammen med saksofonist Frøydis Grorud har han gitt ut albumetFra hjerte til hjerte.

Frøydis Grorud (saksofoner og fløyte) er utdannet ved Agder Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Hun spiller blant annet i bandene Vintermåne og Trio de Janeiro. I mars 2009 kom hennes første solo-album, Himmeldryss, en instrumentalplate der hun tolker kjente salmer, og i 2012 ga hun ut albumet Melting Sound. Hun er fast saksofonist i husbandet til det populære NRK-programmet Beat for beat. I år er Frøydis aktuell med en rykende fersk jule-CD: Stille som snø.

Dagens Bibelord
Hva skjer i menigheten?
Søndag 21. april,
11:00 Gudstjeneste
i Holla kirke
Onsdag 24. april,
14:30 Konfirmantsamling
på Fredheim. Tema: Leve sammen. Rød gruppe: kl 14.30-15.45 Blå gruppe: kl 16.00-17.15
19:00 Fellesskapssamling
på Fredheim. Vi spiser kveldsmat sammen. Innleder Liv Merete Høie Rønning. Alle velkommen!
Søndag 28. april,
11:00 Gudstjeneste
i Helgen kirke.
Torsdag 2. mai,
17:30 SuperTorsdag
Velkommen til SuperTorsdag på Fredheim!
Lørdag 4. mai,
11:00 Lørdagsklubben
Vårtur til Blåbæråsen "Den store furua". Møt opp ved Helgen kirke kl 11.00. Ta med mat og drikke.
Onsdag 8. mai,
11:00 Formiddagstreff
på Fredheim. Alle er hjertelig velkommen til et uformelt treff. Denne dagen er det gratis snitter, men du betaler 20 kr for kaffe/te. Vi sees.
14:30 Konfirmantsamling
på Fredheim. Tema: Bønn. Rød gruppe: kl 14.30-15.45 Blå gruppe: kl 16.00-17.15
19:00 Sinnsrogudstjeneste
Holla kirke Nattverd Kaffe og vafler fra kl 18.30 og etter gudstjenesten.
Onsdag 15. mai,
18:00 Konfirmantsamling
KONFIRMANTtreff i Seljord
Powered by Cornerstone