Konfirmantweekend på Jønnbu Fjellkirke

Konfirmantweekend på Jønnbu Fjellkirke

Helgen 19. - 21. oktober dro konfirmanter og ledere til fjells. Målet var Jønnbu Fjellkirke. Her skulle vi tilbringe helgen sammen. etter tur i mørket fredag kveld samlet vi oss rundt bålet i gapahuken. Etter å ha kost oss med nybakte boller og kakao, fortalte Liv Mari om en gutt som ville ut i verden og leve livet!

Lørdag våknet vi til strålende sol. Vi hadde samling og fikk høre om den fortapte sønn i Bibelen. Vi fikk også lære om Kristuskrans, og alle konfirmantene sin egen Kristuskrans.

Så var det tid for fjelltur i nydelig høstvær. Om kvelden var det taco og hyggekveld. Kvelden ble avsluttet med bønnevandring.

Søndag opprant også med nydelig vær. Kirken fyltes med voksne og barn som kom for å være med på gudstjenesten. Konfirmantene bidro med liv og lyst: Drama om den fortapte sønn, sang og musikk, eget konfirmantband med piano, gitarer og elgitar, betraktninger og bønner.

Konfirmantweekenden ble avsluttet med felles måltid og godt felleskap.

Ei travel, spennende, innholdsrik og veldig flott helg var over.

35 flotte konfirmanter satte et positivt og godt avtrykk denne helgen, og vi gleder oss til fortsettelsen.

 

En av konfirmantene skrev dette etter leiren:

For litt siden dro alle vi konfirmanter til en konfirmasjonsleir på Lifjell fredag klokken 19.00. Vi dro dit for å lære om Gud og Jesus og for å bli bedre kjent med hverandre. Da vi kom dit, pakket vi alle enkelt og greit ut sakene og la deretter på laken på madrassene og putevar på putene. Deretter gikk vi for å spise i sammen. Før maten sang vi en fin bordbønn (vi lærte to bordbønner), jeg tror alle som var der kan den utenat nå. Maten smakte godt og vi pratet og hadde det hyggelig ved matbordet. Etter middag hadde vi fritid før vi igjen samlet oss og lærte forskjellige ting. Vi spiste sammen hver dag; Først frokost, så middag og til slutt kveldsmat. Maten var veldig god, jeg synes de som jobbet på kjøkkenet gjorde en god jobb. På lørdagen hadde vi en hyggekveld, siden vi ikke ville få tid sammen kvelden neste dag. Alle rommene bidro med underholdning og jeg tror at alle sammen moret seg. Vi viste fram spill og leker, leste historier og gjorde flere andre aktiviteter. Vi fikk en god del fritid og det var mye å gjøre der. Enten kunne du være ute og sparke fotball, klatre på klatreveggen, gå tur og finne andre aktiviteter ute eller så kunne du være inne og snakke med venner og gjøre andre ting du kan gjøre inne, som for eksempel tegne, skrive, øve til forskjellige ting vi skulle fremføre og liknende. Vi lærte mange fine sanger om Guds kjærlighet og hans vilje som vi senere fremførte. Jeg synes det er fantastisk at vi alle sammen lærte så mange sanger og tekster på så kort tid! Noen elever lærte seg ikke bare tekstene på sangene, men også å spille dem på instrumenter. Dette lærte de på veldig kort tid. Vi lærte også litt om Gud, Jesus og Kristuskransen. Jeg syntes det var spennende å lære om hva de forskjellige perlene sto for, hva de betydde. Vi fikk vær vår kristuskrans med perler som Gudsperlen, Jegperlen, Håpets Perle, Kjærlighetsperlene, Hemmelighetsperlene og Stillhetens Perler. Dette er bare noen av de mange perlene i Kristuskransen som jeg synes er finest. Alle forteller om at Gud bryr seg og om ting som er typisk for deg, men jeg synes det er også er fint med litt stillhet iblant, slik som i Stillhetens Perle(r).
Lørdags kveld fikk vi også besøk av tre jenter som fortalte om kjærlighet og pubertet. Etter det igjen samlet vi oss, tente lys og satte papirbiter formet som lukkede blomster i et fat med vann. Papirbitene åpnet seg som en vanlig blomst i vannet, og inni sto det fine bibelvers. Så satte vi oss i flere små ringer og begynte å be for hverandre og til hverandre. Det var alt i alt en veldig koselig og rolig kveld.

På søndagen kom foreldrene våre på besøk i kirken, noe som var svært koselig. Vi leste bønner, fremførte sanger og skuespill. Skuespillet var fra en historie i bibelen om Den Bortkommende Sønnen, selv om vi kalte det for Den Bortkommende Datteren siden hovedpersonen ble spilt av en jente. Det handlet om en datter som ville ut i verden og leve livet, men det ble ikke helt som hun hadde trodd. Hun mistet alle pengene sine og fikk ikke hjelp av noen. Pengene hadde hun fått av sin far, så hun fikk skyldfølelse for å ha brukt opp alle hans penger. Hun spurte faren sin senere om hun fikk lov til å komme hjem, selv om hun var i tvil. Faren fortalte at hun fortsatt var hans datter, og at hun med glede måtte komme hjem. Han var så glad for at alt gikk bra med datteren sin og holdt en stor fest.
Jeg synes vi alle sammen var veldig flinke til det vi gjorde og tenker at foreldrene våre følte at gudstjenesten var veldig trivelig og at de kanskje var litt stolte over at vi hadde vært med på å holde gudstjenesten. Etterpå var det middag, og det ble servert eggerøre, brød, kake, kaffe, te og pølser til middagen. Etter middagen dro vi glade og fornøyde hjem etter en fin helgetur på Lifjell. Jeg hadde i hvert fall en super helg som var artig og lærerik og jeg gleder meg masse til neste leir!

Kristin A.

Konfirmantweekend på Jønnbu Fjellkirke Konfirmantweekend på Jønnbu Fjellkirke Konfirmantweekend på Jønnbu Fjellkirke Konfirmantweekend på Jønnbu Fjellkirke Konfirmantweekend på Jønnbu Fjellkirke Konfirmantweekend på Jønnbu Fjellkirke Konfirmantweekend på Jønnbu Fjellkirke

 

 

 

Dagens Bibelord
Hva skjer i menigheten?
Søndag 21. april,
11:00 Gudstjeneste
i Holla kirke
Onsdag 24. april,
14:30 Konfirmantsamling
på Fredheim. Tema: Leve sammen. Rød gruppe: kl 14.30-15.45 Blå gruppe: kl 16.00-17.15
19:00 Fellesskapssamling
på Fredheim. Vi spiser kveldsmat sammen. Innleder Liv Merete Høie Rønning. Alle velkommen!
Søndag 28. april,
11:00 Gudstjeneste
i Helgen kirke.
Torsdag 2. mai,
17:30 SuperTorsdag
Velkommen til SuperTorsdag på Fredheim!
Lørdag 4. mai,
11:00 Lørdagsklubben
Vårtur til Blåbæråsen "Den store furua". Møt opp ved Helgen kirke kl 11.00. Ta med mat og drikke.
Onsdag 8. mai,
11:00 Formiddagstreff
på Fredheim. Alle er hjertelig velkommen til et uformelt treff. Denne dagen er det gratis snitter, men du betaler 20 kr for kaffe/te. Vi sees.
14:30 Konfirmantsamling
på Fredheim. Tema: Bønn. Rød gruppe: kl 14.30-15.45 Blå gruppe: kl 16.00-17.15
19:00 Sinnsrogudstjeneste
Holla kirke Nattverd Kaffe og vafler fra kl 18.30 og etter gudstjenesten.
Onsdag 15. mai,
18:00 Konfirmantsamling
KONFIRMANTtreff i Seljord
Powered by Cornerstone