Uka som ble allemannseieBiskop Stein Reinertsen og sokneprest Andreas Grossmann Foto: : beritlia

Uka som ble allemannseie

Jubileumsuka er over. Vi sitter igjen med stor takknemlighet!

Arrangementene i forbindelse med våre tre kirkejubiléer ble en stor opplevelse for alle som deltok. Det løftet hele lokalsamfunnet. Her var det samarbeid på alle plan og alle aktører bidro med sine "spesialiteter". Dette står det stor respekt av.

Det blir vanskelig å nevne alle som var med, men arrangementskomitéen var bredt sammensatt med representanter fra kommunen, menighetsråd, frivillige lag og organisasjoner. Dette var med å speile spekteret av de ulike arrangementene. Tusen hjertelig takk for den flotte innsatsen!

Uka som ble allemannseieAnne Gravir KlykkenFoto: beritlia

Det hele startet med en nydelig konsert i Romnes kirke med Anne Gravir Klykken. Med sin flotte stemme lokket hun fram både gamle melodier fra kirkelige handlinger mange hundre år tilbake, folkeviser, slåtteviser og salmer med folketoner.

 

Uka som ble allemannseieHelge KlingbergFoto: beritlia

 

Neste kveld holdt Helge Klingberg foredrag om gravminner gjennom tidene. Her fikk vi høre og lære. Klingberg har gjennom sitt yrkesliv vært veldig opptatt av kirkegårder og gravminner og illustrerte det hele med flotte bilder. Geir Håtveit fylte på med lokalt stoff fra gamle kilder.

 

Uka som ble allemannseieElevarbeid fra "Vitrage Art - gjennom et kirkevindu"Foto: beritlia

 

 

 

 

 

 

Elevene i kunstfag ved Nome kulturskole bidro med en utstilling på Ulefoss samfunnshus. Nydelige bilder! Ved hjelp av silkepapir og kartong skapte de fine illustrasjoner. Hengt opp på glassvinduene skapte de en flott stemning.

 

 

 

 

Uka som ble allemannseieGamle dåpskjolerFoto: Tore Rell

I Holla kirke var det også en utstilling. Her var det kirkelige tekstiler - liturgiske drakter, messehagler, gamle dåpskjoler og brudekjoler. Alle var velvillig utlånt av private personer og de aller fleste klærne har vært benyttet i Holla kirke.

De gamle alterdukene er også blitt tatt vare på og ble lagt fram til felles beskuelse. Den eldste alterduken har nok ligget på alteret i gamle Holla kirke.

Uka som ble allemannseieTil høyre: Messehagel fra Holla gamle kirkeFoto: Tore Rell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uka som ble allemannseieOrgelpipene i Holla kirkeFoto: beritlia

Orgelkonserten med "De tre organister" ble en kulturell og nydelig opplevelse! Magne Hanssen, Bruno Hagemann og Anna Cecilie Norlund tryllet fram de nydeligste tonene fra det flotte orgelet i Holla kirke. Det ble stående applaus fra en fullsatt kirke.

 

 

 

 

Uka som ble allemannseieGeir Håtveit orienterer pilegrimeneFoto: Gunnar Sanden Uka som ble allemannseieHolla kirkeruinFoto: beritlia

 

Pilegrimsturen startet ved Romnes kirke. Her orienterte Geir Håtveit om kirken og pilegrimstradisjoner. Veien gikk delvis på gamle stier og etter en god time hadde pilegrimene nådd Holla kirkeruiner. Da var det blitt mørkt og det magiske øyeblikket som mange hadde ventet på var inne: Tenning av belysningen til 1,4 mill kroner! I avisa kunne vi lese at det gikk et gisp gjennom folket da lyset ble tent og et fargerikt fyrverkeri ble igangsatt. Gruppa som har stått for dette har lagt ned mye arbeid! Dette har vi glede av i mange år framover. Kirkeruinene er også snart ferdig restaurert - et nitidig arbeid som har foregått i flere år.

 

Uka som ble allemannseieBruno HagemannFoto: fra nettet

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruno Hagemann ga oss også en konsert i Romnes kirke. Hagemann har vært organist i Holla og Helgen menighet tidligere og har nå sitt arbeid i Sauherad.

"Musikkfortellinger" kalte han konserten sin og han har en eminet evne til å formidle musikk.

 

 

 

Uka som ble allemannseieElever fra en dansegruppe i kulturskolenFoto: beritlia

"HOLLALUJAH" ble en skikkelig festforestilling! Her var det mange medvirkende som hadde øvd og øvd i flere måneder. Det var ulike musikkorps, musikere, og elever fra Nome kulturskole som sto for musikken. Aktørene var for det aller meste amatører - elever fra kulturskolen og fra Holla 10-årige skole og andre fra blant annet revygruppa. En kjempeforestilling det står stor respekt av.

 

 

 

 

Uka som ble allemannseieOrdfører Bjørg Tveito Lundefaret og Hennes Majestet DronningenFoto: ordførerens FaceBook-side

Jubileumsgudstjenesten ble det store høydepunket og en verdig markering av jubileumsuka. Festgudstjenesten ble forrettet av sokneprest Andreas Grossmann og biskop Stein Reinertsen holdt talen. Prosten og flere "naboprester" og tidligere prester deltok under gudstjenesten. Vi fikk en smakebit av bestilingsverket til Henrik Ødegaard - framført av Con Vocale.

Det var en stor ære for menigheten at Hennes Majestet Dronning Sonja var tilstede. Kirken var flott pynta både ute og inne og den røde løperen var lagt ut for de prominente gjestene. Det var også mange som møtte fram utenfor kirken for å hilse Dronningen.

 

Uka som ble allemannseieKammerkoret Con VocaleFoto: HL-foto

Kammerkoret Con Vocale, Quartet on the corner, sopranen Cecilie Rønning med flere avsluttet det hele med en gedigen konsert i Holla kirke søndagskvelden. Her ble hele bestillingsverket "800 år med kirkemusikk" framført. Komponist Henrik Ødegaard var verkets skaper og Cedomir Popadic ledet det hele med sin stødige dirigenthånd.

 

 

 

Uka som ble allemannseieDen bedende madonnaFoto: Helge Skippervold

 

 

På Øvre Verket kunne en hele uka nyte flere utstillinger. På Galleri Skippervold holdt Ragnhild Elisabeth Nyheim Grønseth en flott utstilling med sine ikon-malerier.

I "huset på muren" var det laget til utstilling av Jesus-bilder, bibler og andre saker og ting som folk flest hadde i sine hjem før i tida.

 

 

 

På vegne av svært mange vil vi få lov til å takke alle som har bidratt til denne flotte markeringen av våre tre kirker - Romnes kirke og Holla kirkeruin 800 år og Holla kirke 150 år! Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret har vært en frontfigur og stilt opp på de aller fleste arrangementene. Det er nok de færreste som har stått fram i rampelyset, men vi vet det er en stor skare med folk som har bidratt til at dette ble så vellykket!

TUSEN HJERTELIG TAKK TIL ALLE SAMMEN!

 

Publisert 2.10.2017 av beritlia

 

Dagens Bibelord
Hva skjer i menigheten?
Fredag 29. mars,
11:00 Pasjonsgudstjeneste
i Holla kirke.
Søndag 31. mars,
11:00 Høytidsgudstjeneste med nattverd
i Holla kirke. Solist: Kaja Førland.
Tirsdag 2. april,
17:15 Holla minigospel
Velkommen til minigospel! sesongavslutning
18:15 Hollagospel
Velkommen til Hollagospel!
Onsdag 3. april,
11:00 Formiddagstreff
på Fredheim. Alle er hjertelig velkommen til et uformelt treff. Du tar med niste og betaler 20 kr for kaffe/te. Vi sees.
19:00 Fellesskapssamling
på Fredheim. Vi spiser kveldsmat sammen. Innleder Bruno Hagemann. Alle velkommen!
Torsdag 4. april,
17:30 SuperTorsdag
Velkommen til SuperTorsdag på Fredheim!
Søndag 7. april,
11:00 Gudstjeneste
i Holla kirke.
Onsdag 10. april,
14:30 Konfirmantsamling
på Fredheim. Tema: Skapt, nåde, verdi. Rød gruppe: kl 14.30-15.45 Blå gruppe: kl 16.00-17.15
19:00 Sinnsrogudstjeneste
i Holla kirke. Kaffe og vafler fra kl 18.30 og etter gudstjenesten.
Powered by Cornerstone